Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama

Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama

Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama | Pernah tak korang di tanya atau mungkin bertanya, dah berapa lama korang dapat akaun adsense?. Atau Macam mana nak tahu akaun adsense kita ni dah berapa lama? Ok, hari ini aku nak kongsikan dengan semua cara macamana nak tahu dah berapa lama korang dapat akaun adsense.  Kebiasaannya, Cara paling mudah orang buat adalah, cari semula email pengesahan yang di hantar adsense.

Tetapi, kalau dalam email korang tu ada beratus atau beribu email, kan susah nak cari. Kan? Tapi macam yang aku ada cakap tadi, ramai orang akan guna cara yang ini. Apa pun, aku akan kongsikan juga Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama. Caranya adalah masuk ke dalam email, gunakan fungsi carian, dan cari email ini : adsense-noreply@google.com.

Korang mesti akan jumpa dengan banyak email yang menggunakan carian ini. Pilih email yang menyatakan pengesahan adsense. Dari situ korang akan dapat tahu akaun adsense korang dah berapa lama. Senang kan? Memang agak leceh tetapi inilah cara yang paling ramai orang guna untuk kenal pasti akaun adsense mereka dah berapa lama.

Ok! Cara kedua adalah. Cari entry melibatkan adsense. Biasalah blogger, semua benda mereka akan cerita dalam blog kan?

Jadi cari sahaja post tersebut. Dan daripada situ kita akan tahu akaun adsense kita ni dah berapa lama. Tapi, tahukah korang, ada cara yang lebih mudah daripada cara yang mudah tadi? Ahha! Ini lagi tepat daripada cara kedua-dua tu tadi. Hehehe. Macam mana nak tahu? Jom aku tunjukkan caranya.


Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama


Mula sekali, kenalah Login akaun adsense korang. Kemudian klik pada bahagian Performance reports dekat atas tu. Ok, dah klik?


Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama

Ok. Sekarang nampak tak perkataan Last 7 days pada bahagian kanan tu? Bawah Add to My report. Ok klik situ.


Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama

Kemudian akan keluar macam dekat gambar atas ni. Klik pada bahagian All time. Jelas tak setakat ni? Ada yang tak faham? Hehehe.


Cara mudah untuk tahu akaun adsense dah berapa lama

Orait. Maka akan keluarlah seperti ini. Nampak kan dekat situ tarikh mula-mula korang dapat kelulusan adsense. Dan kalau ada yang bertanya, akaun adsense korang dah berapa lama, dah boleh jawab dengan yakinnya. kan? Hehehe. Selamat mencuba!

Tiada ulasan