Cara mudah buat sitemap blogspot. - MrEjoy

Post Top Ad

ad

Apr 11, 2017

Cara mudah buat sitemap blogspot.

Cara mudah buat sitemap blogspot

Cara mudah buat sitemap blogspot | Ok. Tengahari ni, rasa macam nak kongsikan cara mudah buat sitemap dekat blogspot. Penting ke sitemap dekat blog ni? Kalau tak ada, tak boleh ke? Yang sebenarnya, sitemap ni berikan kelebihan pada sesebuah blog. Di sinilah, pembaca boleh tengok semua hasil penulisan kita. Dari start kita buat blog sampailah sekarang. Ok. Jom kita tengok tutorial paling mudah cara buat sitemap di blogspot!

Langkah pertama adalah dengan log in masuk blog korang dan klik pada page dekat bahagian kiri tu.

Cara mudah buat sitemap blogspot


Seterusnya adalah klik pada New Page.

Cara mudah buat sitemap blogspot

Kemudian klik pada HTML (sebelah compose)

Cara mudah buat sitemap blogspot

Langkah seterusnya adalah, copy ayat di bawah ini dan tukar tulisan yang dihitamkan tu dengan URL blog korang. Kemudian pastekan pada ruang kosong dekat blog korang tu (macam nak update entry baru). 

<script src="https://sites.google.com/site/script4shared/sitemap.js"></script><script src="http://blogbaru.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=9999&amp;alt=json-in-script&amp;callback=loadtoc"></script>
Bila dah siap semua, preview dulu dan save. Dah siap! Hehehhe. Mudah kan nak buat sitemap dekat blog ni. Selamat mencuba! J

3 comments:

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here