5 cara mudah hilangkan bau badan dan ketiak yang confirm berkesan! | MrEjoy

5 cara mudah hilangkan bau badan dan ketiak yang confirm berkesan!

cara mudah hilangkan bau badan dan ketiak yang confirm berkesan

5 cara mudah hilangkan bau badan dan ketiak yang confirm berkesan! | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memang rasa tak selesa kan kalau badan dan ketiak berbau ni. Keyakinan untuk berjumpa dengan orang pun akan jadi rendah. Dah cuba macam-macam tapi bau badan dan ketiak masih kuat? Aduh! Memang stress dibuatnya kan? Terus terang cakap, mrejoy pun tak selesa bila dekat dengan orang yang berbau ni. Bukanlah kita nak menghina atau nak kata yang bukan-bukan pada diarang ni, tapi diri kita pun kenalah fikir juga kan.

Yang sebenarnya, bau badan dan ketiak yang busuk ini datangnya dari pemakanan kita juga. Di tambah pulak dengan keadaan cuaca dekat malaysia ni yang sentiasa panas. Lagi banyak berpeluh, lagi kuat lah baunya, aduhai!

Dan buat mereka yang ada bau badan tu, janganlah dijadikan alasan ini untuk terus biarkan ketiak korang berbau ya. Kenalah berusaha untuk hilangkan masalah tu. Dan hari ini, mrejoy nak kongsikan dengan korang 5 cara mudah hilangkan bau badan dan ketiak yang confirm berkesan!

#1. Lemon/limau nipis

Kat rumah ada lemon kan? Jika ada, ambil lemon dan hiriskan. Kemudian sapukan pada ketiak ketika mandi. Kalau korang rasa tak selesa sapu macam tu, korang boleh perahkan jus lemon dalam bekas kemudian ambil kain tuala kecil dan celup dalam lemon. Kemudian sapukan pada ketiak. Biarkan seketika dan bilas.

#2. Air mawar.

Air mawar ni memang wangi. Nak buat sendiri belum tentu kan. Jadi korang boleh beli dekat kedai. Tak semua kedai ada jual. Dulu mrejoy pernah cari, memang susah. Tapi tahu dekat mana mrejoy jumpa air mawar ni? Dekat kedai india. Kedai yang jual bunga-bunga dan alatan sembahyang mereka tu. Itu pun tak semua kedai ada. Ha, jadi, kenalah usaha lebih sikit ya.

Ha, cara guna air mawar ni sama macam guna lemon tu ya.

#3. Timun.

Ha, timun ni biasa orang letak kat muka je kan? Jangan tak tahu yang ianya juga boleh digunakan di ketiak. Caranya, potong timun nipis-nipis dan letakkan dekat ketiak. Biarkan seketika kemudian bilas. Amaran! Sila buang timun yang telah di gunakan. Jangan jadi pengotor ya! hahahaha.

#4. Pakai perfume.

Semua cara dekat atas korang hanya boleh buat ketika mandi. Jadi macamana kalau nak keluar rumah tapi badan dan ketiak masih berbau kan? ha, cara ini sebenarnya berkesan juga. korang pakai perfume. Memang nampak mudah kan. Nak hilang bau badan, pakai perfume. Eleh, semua orang tahu.
Yang orang tak tahu adalah, korang kena cari perfume yang universal. Cuba bayangkan, lelaki. Bau badan kuat. Kemudian pakai perfume yang real punya bau lelaki. Bau badan+bau perfume jantan punya, pergh!

Jadi, nak pilih perfume tu, kena pilih yang bau lembut sikit, ok? hehehe.

#5. Magic blue.

Dan akhir sekali, korang boleh guna magic blue. Ini memang paling berkesan dan memang confirm tiada bau. Dan yang penting sekali, magic blue ni pun tiada bau. Sesiapa sahaja boleh guna. Caranya juga cukup mudah. Korang Cuma sapu sahaja pada ketiak. Kemudian rasalah sendiri, 3 hari bau ketiak tiada. Tak percaya, cubalah sendiri ya!

Harga magic blue ni pun murah sahaja. Sebotol Cuma RM29.00.

Dan kalau korang berminat, korang boleh hubungi No yang tertera di bawah untuk mendapatkan Magic blue ni ye! Lebih banyak pembelian, sudah tentu harganya lebih menarik! Ok! J

cara mudah hilangkan bau badan dan ketiak yang confirm berkesan

Sebarang pertanyaan dan pembelian Magic blue boleh hubungi:

Whatsapp

MARIA (0196811988)

Share:

1 comments