Cara buat blog automatik buka tab baru | MrEjoy

Cara buat blog automatik buka tab baru

Cara buat blog automatik buka tab baru

Cara buat blog automatik buka tab baru | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hari ni aku nak share salah satu strategi SEO untuk blog dan untuk kurangkan nilai bounce rate blog korang. Cara ni jugak boleh naikkan page views blog korang, hehehe. Sebenarnya ramai blogger yang tak tahu apa tu kepentingan bounce rate. Ada macam-macam cara untuk dapatkan nilai bounce rate yang rendah, nantilah aku rajin, aku tulis pasal cara nak turunkan bounce rate blog ya. Kalau rajin, hahaha.

Orait! Apa kelebihan Cara buat blog automatik buka tab baru ni? Kelebihan dia adalah, pengunjung blog korang akan tetap dekat main page blog korang. Kalau dia klik cerita terbaru atau lama dekat blog korang, dia automatik akan buka tab baru. Ha, faham ke tak faham apa yang aku cuba nak sampaikan ni? Hahaha. Kalau tak faham, korang kenalah buat dulu dekat blog korang ye.

Cara buat blog automatik buka tab baru.

Orait. Langkah pertama yang korang kena buat adalah:

1. Klik pada bahagian Theme blog korang (ada pada bahagian kiri blog).
2. Kemudian klik Edit HTML.
3. Kemudian cari code </head> (cara paling mudah dengan klik ctrl+f)
4. Langkah seterusnya adalah, letakkan code di bawah dekat atas </head>

<base target='_blank' />

5. Save template dan lihat hasilnya.

Ha, amacam? Mudahkan tutorial Cara buat blog automatik buka tab baru ni? Lepas ni, kalau ada pengunjung yang singgah ke blog kita, bila diarang nak baca post terbaru kita, blog kita akan automatik buka tab baru. Mereka pun boleh buka tab banyak-banyak sebab main page blog kita masih ada. Orait. Selamat mencuba ya!

Share:

0 comments