Selamat datang bulan yang di tunggu seluruh Umat Islam

by - April 23, 2020

Selamat datang bulan yang di tunggu seluruh Umat Islam

Selamat datang bulan yang di tunggu seluruh Umat Islam | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Alhamdulilah, masih di berikan kesempatan untuk menulis dalam keadaan sihat walafiat. Alhamdulilah, seluruh ahli keluarga juga sihat, alhamdulilah. InsyaAllah,esok kita semua bakal memasuki bulan yang penuh rahmat, bulan Ramadan. Satu bulan yang di dalamnya penuh dengan rahmat Allah.

Malaysia ketika ini menunjukkan tanda tanda positif di dalam menangani wabak covid-19. Alhamdulilah. Dan pastinya, kita semua menginginkan Malaysia kembali aman damai dan seluruh daripada kita dapat hidup seperti biasa semula. Namun, ianya mungkin bukan dalam beberapa bulan terdekat.

Ramadan yang bakal kita lalui kali ini adalah yang pertama dalam sejarah hidup kita. Tiada bazaar ( yang mana sedikit mengugat rezeki rakan rakan kita yang berniaga) dan pastinya tiada juga solat terawih di surau mahupun masjid. Sememangnya ianya suatu yang menyedihkan semua namun kita harus menghadapinya bersama sama demi mengawal penyebaran wabak covid-19.

Banyak sebenarnya sejarah berlaku dalam tahun 2020 ini. Cuma apa yang diharapkan, kita sama sama berdoa agar Allah mengangkat kembali Makhluk ini naik ke langit. Kita sama sama berdoa agar bumi kembali aman dan sejahtera. Kita sama sama berdoa agar Allah memberi kesejahteraan kepada semua makhluk.

Semoga bulan yang penuh rahmat ini memberikan kita 1001 kebaikan dan pahala. Semoga Allah memudahkan kita semua menjalani bulan Ramadan 2020 ini dengan mudah dan bahagia. Semoga Allah melindungi kita semua dari Azab kubur dan fitnah dajal.

Salam Ramadan 2020 buat semua rakan rakan muslim dan rakyat Malaysia keseluruhannya.You May Also Like

0 Comments